Wie zijn wij?

Wij zijn Leen Vandewalle en Pieter Cornillie en zijn de drijvende kracht achter de Duitse Herderskennel Van de Lommerlinde. Beiden zijn we werkzaam als dierenarts en vonden het de moeite waard om als uitbreiding van Leen haar hobby deze kennel in het leven te roepen.

Van de Lommerlinde is een jonge hobbykennel officieel erkend door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Onze bedoeling is om maar af en toe eens een nestje te hebben. Yorca (zie foto rechtsboven), de eerste Duitse Herder van Leen, heeft ons al twee nestjes geschonken. Omdat ze toch al niet meer van de jongste is hebben we besloten niet meer verder met haar te fokken. Guzi vom haus berendorf is ons nieuw teefje, zij zal in het begin van 2010 haar eerste nestje krijgen als alles goed verloopt.

De pups worden bij ons in huis geboren, maken kennis met een huiselijke sfeer en kinderen, en worden gesocialiseerd met andere dieren zoals schapen, runderen, katten e.d....

Leen is reeds jarenlang actief in het gehoorzaamheidsprogramma van de K.K.U.S.H. Ze traint reeds jarenlang bij Hondenschool de Leievrienden te Olsene. Jenthe en Leen trainen nu in Programma 1.

Grimm is een Duitse herderreu uit pure werklijnen. Werken is zijn leven! Hij heeft ondertussen al nakomelingen die zich voorlopig heel goed laten zien.

Guzi kwam onze roedel vervoegen na het overlijden van Enya, het is een heel sociaal teefje dat graag met de kindjes speelt.

Leen & Pieter wonen sedert september 2002 te Deinze, Oost-Vlaanderen, de thuisstad van Leen. Pieters roots liggen in de Westhoek, meer bepaald in Ieper. Twee jaar na ons huwelijk werd Jasper geboren,  22 maanden later mochten we Robin in ons midden verwelkomen, Onze derde musketier Michiel werd in oktober 2009 geboren.

Vorige honden

Yorca was een hond met heel veel karakter en werklust, intelligent en uiterst waakzaam, maar toch erg lief, in het bijzonder tegenover kinderen. Zij was afkomstig uit de kennel von Hähnleinwinkel van Georges Chantrie. Van haar hadden we twee nestjes. Zij is overleden in augustus 2009.

Enya was een dochter uit het eerste nest van Yorca. Zij is op de Lommerlinde gebleven en trainde net als haar haar moeder enorm graag. Ze was wat liever van karakter, maar qua waakzaamheid en opmerkingsvermogen moest ze niet onderdoen voor haar moeder. Zij is door een ongeval overleden op 16 maart 2008.

 

Tartouch & Atlas zijn de twee andere honden rechts op de foto. Tartouch was een Golden Retriever waar Leen vroeger ook gehoorzaamheid mee trainde. Atlas was onze bruine Siberische Husky die als universitaire proefhond "op rust" hier zijn laatste jaren mocht doorbrengen. Hij is op hoogbejaarde leeftijd rustig ingeslapen in de winter van 2005. Eind augustus 2009 is ook Tartouch overleden.

Geen navigatiebalk? Klik hier